Sorring

Sorring ligger i Midtjylland og er en by med 1.151 indbyggere (2018), beliggende 14 kilometer øst for Silkeborg, 6 km øst for Voel og 30 km vest for Aarhus. Byen ligger i Region Midtjylland, hører til Silkeborg Kommune og er beliggende i Dallerup Sogn. Dallerup Kirke ligger syd for Sorring.

Sorring er kendt for sine lervarer og har tidligere haft en stor produktion af lertøj.  Før år 1900 var der 70 værksteder i byen og omegnen, som producerede krukker, kander, fade og barselspotter med forskellig glasur.

Sorring er Danmarks højest beliggende landsby og ligger ved den gamle gravhøj Sorring Loddenhøj, der befinder sig 148 m.o.h. Højen har aldrig været udgravet. Nær højen står Sorringtårnet – et 66 meter højt radiokædetårn, som er opført i 1962 og i dag primært anvendes som sendemast for mobiltelefoni og almindelig telefoni samt datatrafik.

Byen har et rigt foreningsliv, en del virksomheder og butikker, Sorring Skole og SFO, Sorring Børnehus, læge, Sorring Borger og Kulturhus samt Sorringhus, der er samlingssted for områdets seniorer.